Certifieringar

Alla våra fönster och dörrar är P-certifierade som utfärdas av SP Certifiering och våra produkter följer också kraven för  CE-märkningen som är en EU standard för bl a byggprodukter.

fonstercertifikat

 

 

Information on U-värde på fönster och dörrar

Vad är ett u-värde

U-värde är ett mått på värmeförlust. Fönstrets u-värde är ett mått på hur bra kombinationen av glas, karm och båge isolerar. Desto lägre U-värde desto bättre isolerat är fönstret.

Även för dörrar används U-värde för att beskriva hur väl de isolerar. 

I byggnader så är det ofta fönster och dörrar som är sämst isolerade mot värmeförlust. U-värdet omfattar kombinationen av glas, karm och båge. 

Välja fönster för komfort

Fönster tillverkas idag som 2-glas och 3-glas fönster. Vanliga 2-glas fönster kan ge upphov till 'kallras', vilket betyder att den inre glasets temperatur är så lågt att det kan upplevas som att det drar från fönstret. Orsaken till detta är skillnaden i temperatur mellan huden och glaset. När du väljer fönster ta i beaktande även komforten i rummet. 

Energifönster som sparar dig pengar

Att värma byggnader kostar pengar, och då vill man naturligtvis att den värmen stannar kvar i huset. Man kan välja att installera energifönster med 3-glas som sparar dig pengar. Du kan se några exempel på hur mycket du kan spara eller så kan du själv räkna ut din besparing på energifönster.se

Man kan komma så lågt som 0,78 i U-värde om man väljer till exempel Polarfönsters Superenergifönster

Anledningen till att det inte går att komma mycket lägre än 0,78 är att fönstret skulle bli för tjockt för väggarna. Dessa superenergifönster är 3-glas fönster med ädelgas mellan glasrutorna för att minimera flödet av värme. 

När du minimerar värmeförlusten så sparar du inte bara pengar utan du gör även en viktig insats för miljön. 

Bygger du nytt?

Då rekommenderar vi att du väljer fönster med det absolut lägsta U-värdet, vilket är Polarfönsters Superenergifönster. De har ett u värde på 0,78. 

Anledningen är att du minskar din värmeförlust och kan därför undvika investera i den störta värmepannan och element. I ett välisolerat hus så kommer du känna dig komfortabel även med en mindre panna.

Om du gör större förändringar i huset, som att byta värmepanna, kan det vara värt att byta fönster samtidigt för att ytterligare göra besparingar. 

 

Gilla oss på Facebook

Du får alltid veta om våra tävlingar och kampanjer först!

Trygga köp

Kort om Fönstermax

Vår affärsidé är att erbjuda fönster och dörrar av hög kvalité till rätt pris genom att eliminera kostnader för dig som kund.

Vår specialitet ligger i att leverera små och medelstora beställningar var som helst i Sverige. 

Välkommen att shoppa runt, jämföra priser eller kontakta oss för en offert. 

Länk till mailsupport

Leveranstider

Många storlekar av 2-glas fönster finns som lagervara och skickas tre ggr i veckan direkt från fabriken. Du har dina fönster hos dig inom ca 7 arbetsdagar.

Se fabrikens varulager

Udda storlekar, 3-glas fönster och energifönster är beställningsvara och levereras normalt inom ca 8-10 veckor.

Se till att beställa dina fönster redan idag för snabbare leverans. En dags skillnad på beställningen kan betyda flera veckor i leveranstid.

Varför?

Så här tillverkas dina fönster

Mest sålda