Certifieringar

Alla våra fönster och dörrar är P-certifierade som utfärdas av SP Certifiering och våra produkter följer också kraven för  CE-märkningen som är en EU standard för bl a byggprodukter.

fonstercertifikat

 

 

Hur tillverkning av fönster går till

När man tillverkar fönster, så behöver man råmaterial i form av virke och glas. Dessa levereras till fönsterfabriken av underleverantörer. 

När man gör beställningar på material så gör man det i större omgångar för att få ner omkostnader och att logistiken blir hanterbar. 

Därför samlar man på sig ett hundratal fönsterordrar tills man kan beställa stora nog volymer av underleverantörerna för kunna samköra en produktionsomgång av fönster. 

Alla fönsterfabriker och underleverantörer tillverkar alltså i cykler. 

Det måste vara på detta viset för att kunna producera fönster till rimliga priser. Alternativet vore att beställa fönster från en snickare - och skulle kosta fantastiskt mycket mer per fönster. 

Hur produktionscykler påverkar dina leveranstider

Vad detta innebär för dig som slutkund är att din order hamnar i en produktionscykel, och beroende på datum som du beställer, så kan du antingen vara i början eller i slutet på denna cykel. 

Det innebär att din order kan skickas för produktion nästa dag eller om fabriken precis har stängt ordrarna för den omgången så förlängs din leveranstid med upp till fyra veckor, innan nästa produktionscykel kommer igång. 

Vi får inte reda på fabrikens produktionscyklar, med anledning av att fabriken inte själv ofta vet vilken ordervolym som är på väg in. Det bästa vi kan göra då som kunder är att beställa sina fönster så tidigt som möjligt - och acceptera att ibland är det 10 veckors leveranstid - och ibland är det 6 veckor. 

Väntar man som kund att beställa en enda dag, så kan det faktiskt skilja så mycket som fyra veckor i leveranstid. 

Vårt bästa tips är alltså, få in din beställning så tidigt som möjligt. 

"Kan man fråga om exakta leveranstiden på beställningsvaror innan man beställer?"

Man får självklart fråga - men vi kommer inte kunna svara på det. Alla fabriker som är involverade i produktionen av dina fönster kör med olika cykler och det sker förseningar ibland när saker är i ofas eller när något går fel. Det är fortfarande människor som jobbar i fabrikerna. 

Det bästa du kan göra är att beställa så tidigt som möjligt

"Är detta unikt för Fönstermax?"

Absolut inte. Det är så här det fungerar överallt. På varje fabrik. 

"Borde saker inte finnas i lager?"

Det vore önskvärt, men det går inte. Här hittar du förklaringen och en lista på våra lagerförda fönster. 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

Du får alltid veta om våra tävlingar och kampanjer först!

Trygga köp

Kort om Fönstermax

Vår affärsidé är att erbjuda fönster och dörrar av hög kvalité till rätt pris genom att eliminera kostnader för dig som kund.

Vår specialitet ligger i att leverera små och medelstora beställningar var som helst i Sverige. 

Välkommen att shoppa runt, jämföra priser eller kontakta oss för en offert. 

Länk till mailsupport

Leveranstider

Många storlekar av 2-glas fönster finns som lagervara och skickas tre ggr i veckan direkt från fabriken. Du har dina fönster hos dig inom ca 7 arbetsdagar.

Se fabrikens varulager

Udda storlekar, 3-glas fönster och energifönster är beställningsvara och levereras normalt inom ca 8-10 veckor.

Se till att beställa dina fönster redan idag för snabbare leverans. En dags skillnad på beställningen kan betyda flera veckor i leveranstid.

Varför?

Så här tillverkas dina fönster

Mest sålda