Certifieringar

Alla våra fönster och dörrar är P-certifierade som utfärdas av SP Certifiering och våra produkter följer också kraven för  CE-märkningen som är en EU standard för bl a byggprodukter.

fonstercertifikat

 

 

Hur du mäter dina fönster och dörrar

Det är faktiskt inte särskilt komplicerat att ta rätt mått på sina fönster och dörrar.

Ha följande till hands. 

  • Penna 
  • Papper
  • Något att mäta med

 

Det bästa är att ta det utvändinga karmmåttet på det befintliga fönstret. Om du inte har ett befintligt fönster, så ska du ta måttet på hålet som fönstret ska sitta i. .

OBS. Kom ihåg att ta måttet på flera ställen i hålet, eftersom hålet kan vara skevt.

Om du sedan drar av 15 mm så har du det utvändiga karmmåttet. Om hålet är skevt så måste du vara säker på att det är minst 1 cm avstånd på det smalaste stället.

Det samma gäller för mätning av dörrar.

Exempel: Hålet är 82,0 x 101,0 cm. Det betyder att du behöver modulmått på 8x10. Du behöver ett fönster som är 80 cm brett och 100 cm högt. Det utvändiga karmmåttet är då 78,5 x 98,5 cm.

Fönster har alltid ett avdragsmått så att fönstret ska passa i hålet och att det ska finnas marginal för att kunna justera fönstret så att det är rakt. Våra avdragsmått är 15 mm. Det betyder att 80x100 fönstret egentligen har en yttre karmmått på 785 x 985 mm eller 78,5x98,5 cm. 

Lycka till!

 

 

Gilla oss på Facebook

Du får alltid veta om våra tävlingar och kampanjer först!

Trygga köp

Kort om Fönstermax

Vår affärsidé är att erbjuda fönster och dörrar av hög kvalité till rätt pris genom att eliminera kostnader för dig som kund.

Vår specialitet ligger i att leverera små och medelstora beställningar var som helst i Sverige. 

Välkommen att shoppa runt, jämföra priser eller kontakta oss för en offert. 

Länk till mailsupport

Leveranstider

Många storlekar av 2-glas fönster finns som lagervara och skickas tre ggr i veckan direkt från fabriken. Du har dina fönster hos dig inom ca 7 arbetsdagar.

Se fabrikens varulager

Udda storlekar, 3-glas fönster och energifönster är beställningsvara och levereras normalt inom ca 8-10 veckor.

Se till att beställa dina fönster redan idag för snabbare leverans. En dags skillnad på beställningen kan betyda flera veckor i leveranstid.

Varför?

Så här tillverkas dina fönster

Mest sålda